Το CDJ-2000 διαθέτει δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής από πολλαπλές πηγές, στις οποίες περιλαμβάνονται δίσκοι CD και DVD, συσκευές αποθήκευσης USB και κάρτες μνήμης SD.

Παρέχεται με το επαναστατικό λογισμικό διαχείρισης βάσεων δεδομένων μουσικής για DJ: Το λογισμικό rekordbox™. Βασισμένο στη φιλοσοφία ‘Προετοιμασία & Εκτέλεση’ (Prepare & Perform) της Pioneer, το rekordbox λειτουργεί (σε υπολογιστές Mac και PC) με τον ίδιο τρόπο όπως και οι κορυφαίες εφαρμογές λογισμικού για τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων μουσικής, παρέχοντας ωστόσο περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες και φιλικότερα προς τον DJ χαρακτηριστικά.

Το rekordbox παρέχει στους DJ τη δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας για την “παράστασή” τους, ενώ προσφέρει νέους ορίζοντες για τη χρήση εργαλείων όπως οι λίστες σημείων άμεσης έναρξης της αναπαραγωγής (Hot Cue Banks) και το Quantize, για ιδανικό συγχρονισμό των loop σε κάθε περίσταση. Οι DJ μπορούν στη συνέχεια να εξάγουν τα δεδομένα σε συσκευές USB ή SD για την προσπέλαση τεράστιων βιβλιοθηκών αρχείων μουσικής και την εκτέλεση ζωντανών παραστάσεων – χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό ή επιπλέον καλώδια στο χώρο της “παράστασης”.

Η εγγραφή δίσκων CD δεν είναι απαραίτητη, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μίας συσκευής USB στο CDJ για αναπαραγωγή της μουσικής.

Μέσω της λειτουργίας Pro DJ Link, τα αρχεία μουσικής από μία μόνο συσκευή USB ή κάρτα SD μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα από έως 4 player συνδεδεμένα μέσω καλωδίου τοπικού δικτύου (LAN).

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό του CDJ-2000 είναι το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας με συσκευές HID (συσκευή ανθρώπινης διασύνδεσης) και οι δυνατότητες MIDI για εγγενή έλεγχο των συστημάτων ψηφιακού βινυλίου (DVS) μέσω USB.