Ο μίκτης που επιλέγουν οι DJ στα κλαμπ. Η Pioneer παρουσιάζει μια σημαντική αναβάθμιση του εξαιρετικά δημοφιλούς μίκτη για κλαμπ DJM-800, τον DJM-900 Nexus: το επόμενο επίπεδο δημιουργικότητας για τους επαγγελματίες DJ.

Οι εξαιρετικές δυνατότητες σύνδεσης με υπολογιστή, τα σύγχρονα εφέ και η υψηλή απόδοση, καθώς και η ποιότητα του ήχου, καθιστούν αυτόν το μίκτη κεντρικό στοιχείο για οποιοδήποτε μοντέρνο επαγγελματικό σύστημα DJ.

Το μόνο που απαιτείται για τον έλεγχο MIDI εφαρμογών λογισμικού για DJ, όπως τα Ableton και TRAKTOR™, είναι μία σύνδεση USB.

Επιπλέον, η Πιστοποίηση Scratch TRAKTOR™ σημαίνει ότι ο Έλεγχος DVS είναι εξαιρετικά απλός: συνδέστε ένα καλώδιο USB και ελέγξτε το λογισμικό TRAKTOR χρησιμοποιώντας χρονοκώδικα CD και/ή βινυλίου, απευθείας μέσω του μίκτη, χωρίς τη χρήση ενδιάμεσης συσκευής.

Άψογα Εφέ Beat μέσω του X-Pad και της λειτουργίας rekordbox™. Τα 13 Εφέ Beat προσφέρουν πρόσθετες δημιουργικές δυνατότητες σε κάθε DJ. Στα νέα εφέ περιλαμβάνονται τα Spiral, Slip Roll και Melodic, καθώς και το πλήρως ανανεωμένο Reverb.

Ο DJM-900 Nexus επεκτείνει τις δυνατότητες των γνωστών πλήκτρων Beat με το χειριστήριο X-Pad, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στον χώρο, και επιτρέπει την ενεργοποίηση των εφέ και την αλλαγή του χρονισμού τους μέσω μιας εύχρηστης και βολικής λωρίδας αφής.

Η νέα λειτουργία rekordbox™ Quantize επιτρέπει το εύκολο ταίριασμα της τιμής BPM και της θέσης του beat με τα εφέ πατώντας ένα μόνο πλήκτρο – ακόμη και κατά την προσαρμογή ή την αλλαγή της τονικότητας. Η λειτουργία MIDI LFO προσφέρει εύκολο έλεγχο των εξωτερικών εφέ.

Η λειτουργία Pro DJ Link επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν τον φορητό τους υπολογιστή μέσω ενός μόνο καλωδίου LAN και να χρησιμοποιούν το λογισμικό rekordbox™. Επιπλέον, η προσπέλαση του rekordbox™ από οποιοδήποτε CDJ συνδεδεμένο στο μίκτη εκτελείται με μία σύνδεση. Στα νέα χαρακτηριστικά της λειτουργίας Pro DJ Link του DJM-900 Nexus περιλαμβάνονται η ένδειξη Now On Play, η λειτουργία rekordbox™ Quantize και το Cue Link, ένα πρόσθετο κανάλι που επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση των νέων κομματιών από το rekordbox™ μέσω των ακουστικών.

6 ολοκληρωμένα Sound Color FX με δυνατότητα αντιστοίχισης σε κανάλια. Τα νέα, εξελιγμένα εφέ μετατρέπουν το δημιουργικό όραμα σε πραγματικότητα με τη χρήση ενός κουμπιού.

Ο DJM-900 Nexus είναι εξοπλισμένος με τα ίδια υψηλής ποιότητας κυκλώματα εισόδου και εξόδου ήχου που χρησιμοποιούνται και στον DJM-2000.

Η νέα τεχνολογία και τα καλύμματα με ασφάλεια P-Lock των fader μειώνουν περισσότερο τις απαιτήσεις και τη συχνότητα συντήρησης του DJM-900, ακόμη και κατά τη χρήση του στο “δύσκολο” περιβάλλον των κλαμπ. Καθώς δεν υπάρχουν πλέον ηλεκτρονικά εξαρτήματα ακριβώς κάτω από τα fader, ο DJM-900 Nexus είναι πολύ λιγότερο ευάλωτος σε βλάβες που μπορεί να προκληθούν από υγρά.